foto Marianne

Marianne vd Ven – Meulendijks

Gezonde woonomgeving / Duurzaamheid / Gelijke kansen bieden / Iedereen doet mee

Ik ben Marianne van de Ven, ik ben 65 jaar en getrouwd met Cor. We wonen in Heusden. Ik werk als teamleider bij de gemeente Weert. Mijn hobby’s zijn lezen, koken, wandelen en tuinieren. Ik ben bestuurslid van de Werkgroep Behoud de Peel en verricht met veel plezier hand- en spandiensten voor het Dorpsoverleg Heusden.

“Ik wil aandacht voor een gezonde woonomgeving met schone lucht voor iedereen. Fijnstof, geurproblematiek en een te hoog stikstofgehalte moeten we samen oplossen zodat er ook voor onze kleinkinderen nog een mooie wereld is.

De PGA staat voor gelijke kansen voor iedereen. Als je moeite hebt met lezen en schrijven loop je in deze wereld, die steeds meer digitaal wordt, tegen veel problemen aan. Daarom wil ik moeite hebben met lezen en schrijven uit de taboesfeer halen.

In Asten moet geen kind in armoede opgroeien en ieder heeft recht op een goed ontbijt voordat het naar school gaat. Gebrek aan geld mag niet de reden zijn dat een kind geen lid is van een voetbalvereniging of een harmonie”.