Sandu - Marianne - Els - PodcastPGA

In “Samen Doen – de Podcast” onderzoekt Els hoe de politiek in Asten in elkaar steekt, samen met de PGA. Els komt erachter dat politiek helemaal niet saai is!
Luister nu naar onze Podcast in je favoriete Podcast-app of hier in je webbrowser:
Google PodcastsApple PodcastsStitcherAnchorSpotifyRSS

Aflevering 1

In aflevering 1 van de “Samen Doen – De Podcast” komen Sandu en Marianne, de nummers 1 en 2 op onze lijst, aan bod. Zij leggen uit wat de taken zijn van Burgemeester en Wethouders, de raadscommissies en de gemeenteraad en wat er allemaal komt kijken bij de voorbereiding.

Daarnaast wordt de vraag gesteld: heeft de gemeenteraad wel iets te zeggen? En waarom weten we meer over de landelijke politiek dan de gemeentepolitiek?

Daarnaast hoor je meer over de achtergronden van Marianne en Sandu, over hun drijfveren waarom ze actief zijn geworden in de politiek…

Aflevering 2

In aflevering 2 van “Samen Doen – De Podcast” onderzoekt Els hoe een verkiezingsprogramma tot stand komt en ondervraagt ze Sandu Niessen en Marianne v.d. Ven om er achter te komen waar de PGA voor staat, wat de speerpunten van de PGA zijn…

Aan bod komen Duurzaamheid en Natuur, Woningbouw en Zorgen voor Elkaar en daardoor wordt duidelijk wat de grote rol de gemeente heeft op onze lokale leefomgeving.

Met ondermeer meer groen in Asten: meer bomen, niet alleen in het buitengebied maar ook in het centrum. Met het stimuleren van alternatieve Woningbouw en bijvoorbeeld Tiny Houses : laat die vernieuwende woonvormen maar komen. Maar ook in Asten hebben we armoede en laag geletterdheid : PGA wil meer aandacht hiervoor, iedereen moet dezelfde kansen krijgen en ook al zien we deze problematiek niet, deze is er ook in Asten.

Aflevering 3

In aflevering 3 van de “Samen Doen – De Podcast” leggen Ilse en Franca, de nummers 3 en 5 op onze lijst, uit waarom je inzetten voor de PGA, en de lokale politiek in het algemeen, leuk is. Zij leggen uit hoe ze bij de PGA zijn beland en delen hun ervaringen met het werken met jongeren.

In 20 minuten hoor je waarom stemmen op 16 maart ook voor jongeren belangrijk is en wat de PGA voor jongeren (maar ook voor ouderen) kan betekenen. PGA gaat voor een progressieve koers in de toekomst, met zijn allen samen moeten we de toekomst bouwen. In de Corona-tijd is “Samen Doen” met name voor jongeren moeilijk en hier willen Franca en Ilse meer aandacht voor: overleg met en luisteren naar de wensen van jongeren! !