ANBI

De ‘Progressieve Groepering Asten’ is een lokale vereniging. Deze politieke organisatie wordt door de fiscus gezien als ‘Algemeen nut Beogende Instelling’ of ANBI. Giften aan de PGA zijn dan ook onder bepaalde voorwaarden aftrekbaar van de belastingen. Meer hierover is te lezen op de website van de belastingdienst. Of neem contact met ons op over de mogelijkheden ons te ondersteunen.

Als ANBI publiceren we een aantal zaken op deze website, ook om aanspreekbaar en transparant te zijn.

De ‘Progressieve Groepering Asten’ is ook wel bekend als ‘PGA’. Ons RSIN of fiscaal nummer is 8061.45.225, deze kun je controleren bij de belastingdienst. Ons postadres is ‘Kasteellaan 4A, 5725 AD Asten’ of mail het secretariaat via secretaris@pga-asten.nl. De vereniging heeft als doel om ‘ als plaatselijke politieke vereniging met alle wettelijke middelen te werken aan een vooruitstrevend gemeentelijk bestuur in al zijn onderdelen’. We willen dit bereiken (beleidsplan) zoals geschreven in ons programma 2018-2022. We publiceren onze activiteiten geregeld op deze website, onder ‘Laatste nieuws’ en op Facebook.

We staan ingeschreven als vereniging bij de kamer van koophandel. Daar staat ook ons bestuur aangemeld, en op onze website vind je ze ook terug onder ‘Wie zijn wij’

Onze inkomsten bestaan hoofdzakelijk uit giften en lidmaatschapsgelden. Hiervan financieren we onze activiteiten en bijeenkomsten, en wordt geld gereserveerd voor de campagne. Onze fractieleden, bestuursleden en andere leden ontvangen van ons geen vergoeding, we hebben geen winstoogmerk. Als overzicht kun je ons jaaroverzicht 2014 en 2015 inzien.

Het rekeningnummer van de PGA is:

NL17 ABNA 0523 4281 62